• Mette Schak Dahlmann
  • Faglært murer 2015
  • Svendeprøve antaget med sølv.
  • Fællesskabsprisen 2019
  • Sølvmurerske med begrundelserne: God indstilling til faget, god kammerat, hjælpsom, går forrest m.v.
  • Arkilprisen 2020


Mød Mette i medierne

METTE SCHAK DAHLMANN


Mette Schak Dahlmann er på få år blevet en markant kvinde i byggebranchen og et kendt ansigt i medierne og på konferencer i ind- og udland. Mettes kamp for ordentlige badeforhold i skurvogne på landets byggepladser har ændret lovgivningen, og Mette kæmper videre for mere ligestilling i byggefaget og for at tiltrække flere unge kvinder til håndværksfag og -uddannelser


Mette trak fuld medieopmærksomhed, da hun byggede sin egen skurvogn for at vise, hvordan kvinder på byggepladsen kan få mulighed for at bade bag en lukket dør.


Fra hun fik ideen til at designe en unisex-skurvogn og til hun fik den fragtet til Christiansborg Slotsplads, har Mette været på manges læber i byggebranchen. Mette er et levende eksempel på, hvor meget en kvinde kan rykke, når hun kan, vil og tør. Sådan nogle kreative og innovative kvinder har branchen brug for flere af.


Det lykkedes nemlig Mette at få ændret lovgivningen i Danmark, så alle, der arbejder på byggepladser på tværs af fag fra 2021 kan få badefaciliteter stillet til rådighed, som kan lukkes med en dør.

Det er et kæmpe ligestillingsproblem, at vi kønner vores uddannelser, brancher og arbejdspladser – i stedet for at tænke i konkrete løsninger på, hvordan vi indretter rammerne og kulturen, så der er plads til alle køn på alle arbejdspladser.


Mette Schak Dahlmann